Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Fietspaden langs Beneluxbaan stap voor stap weer open

Wendy van der Meulen | dinsdag 14 juli 2020
Wendy

De eerste fietspaden langs de Beneluxbaan zijn weer open. Fietsers kunnen aan de westzijde gebruik maken van het fietspad tussen de Rembrandtweg en de Ouderkerkerlaan. Aan de andere zijde kan men gebruik maken van het fietspad tussen de Straat van Messina en de Oranjebaan. De fietspaden waren tijdelijk dicht vanwege de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn.

“Nagenoeg alle fietspaden in het noorden zijn weer open,” aldus wethouder Verkeer en Vervoer Rob Ellermeijer. “Fietsers hebben tijdens de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn flink moeten omfietsen. Dit is nu in het noorden verleden tijd. De fietspaden in het zuiden volgen zodra de werkzaamheden aan de nieuwe rotonde Sportlaan klaar zijn.”

Fietspaden open zodra het kan

Als alles volgens planning verloopt zijn de andere fietspaden in Amstelveen binnenkort ook weer open. Vanaf vrijdag 17 juli kunnen fietsers gebruik maken van de nieuwe fietstunnel bij het viaduct Ouderkerkerlaan (is uiteindelijk open gegaan op 28 juli). Bij de Keerpuntweg is een volledig nieuw fietspad aangelegd. Die heeft de gemeente speciaal gemaakt vanwege de aankomende werkzaamheden aan de A9 en de afsluiting van het tunneltje onder The Mayor. Op vrijdag 7 augustus eind van de dag is dan eindelijk het fietspad tussen de Saskia van Uylenburgweg en de Straat van Messina gereed. Dit wordt dus niet 16 juli zoals eerder is gecommuniceerd. Dat komt door tegenslag bij het asfalteren vanwege de vele regen in de tweede week van juli. Het asfalteren moest hierdoor opnieuw worden ingepland en dat kan helaas niet eerder dan op donderdag 7 augustus. Bij de Sportlaan kunnen fietsers vrijdag 31 juli weer via het kruispunt fietsen. De fietspaden langs de Beneluxbaan zijn daar uiterlijk vrijdag 14 augustus open. De fietsdoorsteek bij de Mont Blanc komt vanaf dan te vervallen.

Onderhoud door de gemeente

Omdat de fietspaden voor langere tijd dicht waren moet de gemeente op sommige plekken nog wel onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan het snoeien van groen en het herstellen van bestrating. In de loop van augustus kan er volledig gebruik worden gemaakt van alle fietspaden langs de Beneluxbaan. Dat betekent dat fietsers tussen Amsterdam en het tunneltje ter hoogte van Marne weer volledig langs de Beneluxbaan kunnen rijden.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
31 augustus 2020 | 18:25

Bert Bus

Enerzijds blij dat de fietspaden weer open zijn,maar waarom niet alles geasfalteerd? Er zitten nog steeds hemeltergend slechte stukken fietspad bij met slecht aansluitende/wijkende tegels (Beneluxbaan oostkant thv Onderuit en Beneluxbaan oostkant achter ESSO-tankstation). Ook kan de volle breedte niet optimaal benut worden door laaghangende takken (Ouderkerkerlaan-Oranjebaan).

Schrijf een reactie
0
+1
4 september 2020 | 16:00

Danielle Opdam

@Bert Bus: We hebben dit voor u nagevraagd bij de gemeente Amstelveen en vernomen dat de gemeente binnenkort een rondje langs de fietspaden gaat maken om een inventarisatie te doen. Daarnaast doet de gemeente eind van het jaar nog een algehele inspectie.

Schrijf een reactie
+1
5 augustus 2020 | 16:57

anoniem

Vraagje: gaat het fietspad op de beneluxbaan oostkant, stuk Zonnestein-Kronenburg ECHT open op 7 augustus? Het is mooi weer en als het te mooi weer is, dan kunnen vast allerleid dingen weer niet doorgaan. Gaat het met andere woorden door, 7 augustus opening na het uitstel-op-uitstel-op-uitstel? dank

Schrijf een reactie
0
+1
7 augustus 2020 | 15:17

Danielle Opdam

@anoniem: het fietspad gaat helaas vandaag niet open. De zomerse temperaturen gooien roet in het eten. Door de extreme warmte is het asfalt nog te warm om het nu open te stellen. Ook kan de belijning niet aangebracht worden op het warme asfalt. De planning is nu dat maandagochtend het fietspad open gaat. Er komt dan tijdelijk een waarschuwingsbord met “markering ontbreekt”.

Schrijf een reactie
+1
7 augustus 2020 | 15:32

anoniem

Was te voorspellen….maar wie weet is de openstelling maandag wel mogelijk dan…eindelijk!

Schrijf een reactie
0
+1
10 augustus 2020 | 12:52

Wendy van der Meulen

@Anoniem: Vanochtend is het fietspad opengesteld.

Schrijf een reactie
+1
11 augustus 2020 | 01:22

Anoniem

Misschien in theorie, maar vanavond was het in de praktijk nog dicht met de hekken er voor en was het dus nog afgesloten! Wellicht toch nog eens navragen waarom een en ander niet gewoon open is en of het alsnog open kan, het roze fietsasfalt ligt er gewoon!?

Schrijf een reactie
0
+1
11 augustus 2020 | 12:19

Danielle Opdam

@anoniem: ik heb het nagevraagd bij VITAL en het fietspad tussen Saskia van Uylenburgweg en de Straat van Messina zou open zijn. Er is een tijdelijke markering en een waarschuwingsbord geplaatst. Het aanbrengen van de definitieve markering volgt later deze week.

Schrijf een reactie
+1
11 augustus 2020 | 14:38

Anoniem

Heb zonet gezien dat het fietspad dan eindelijk nu OPEN is 😉 Waarmee na zeer lange tijd eindelijk van Uilenstede tot Amstelveen Centrum het fietspad weer volledig bruikbaar is op de Beneluxbaan 😉

Schrijf een reactie
0
+1
13 augustus 2020 | 14:01

Anoniem

Beste Daniëlle en Wendy, zo net merkte ik in de omgeving op dat fietsers gewoon de kruising Sportlaan/Beneluxbaan oversteken. Echter staan nog steeds in deze omgeving van allerlei omleidingsborden. Verder zie ik niets meer gebeuren aan het fietspad tussen de Sportlaan en de oude halte Marne aan de westelijke zijde van de Beneluxbaan. Ik begrijp de (Weers) omstandigheden maar alles zou hier op 31-7-2020 klaar zijn toch?

Schrijf een reactie
0
+1
13 augustus 2020 | 17:24

Danielle Opdam

@anoniem: de kruising Sportlaan/ Beneluxbaan is sinds vrijdag 7 augustus open ook voor fietsers. De planning is dat de overige fietspaden van de Beneluxbaan in de buurt van Sportlaan morgen 14 augustus open gaan. En helaas hebben de weersomstandigheden invloed op het asfalteren en aanbrengen van belijning bijvoorbeeld. Waardoor 31 juli niet gehaald kon worden.

Schrijf een reactie
+1
13 augustus 2020 | 19:21

Anoniem

Dank je voor de reactie Daniëlle! Jammer dat er dan wel nog het een en ander aan borden voor omleidingen in de omliggende wijken staan. Deze heb ik vandaag netjes opgevolgd en tot grote verbazing zag ik aan het einde van de omleiding dat de fietspaden op de rotondes al open zijn en daar fietsers zag rijden. Ik ben dus voor niets omgefietst wat ongetwijfeld ook andere fietsers zal treffen. Morgen zal dat misschien niet meer nodig zijn maar kunnen VITAL en de betrokkenen hier op aangesproken worden? Tot slot alle respect voor de bouwers en de andere medewerkers om in deze hitte te werken. Begrijpelijk dat het dan moeilijk is om de juiste datum gehaald te hebben. Wordt het fietspad tussen de Sportlaan en Marne aan de westkant van de Beneluxbaan tot slot ook gecombineerd met een voetpad zoals voor de ombouw? Vriendelijke groet!

Schrijf een reactie
0
+1
14 augustus 2020 | 14:09

Wendy van der Meulen

@Anoniem: De borden staan er nu nog omdat een deel van de fietspaden nog niet geopend is. Naar verwachting gaat vanavond rond een uur of tien alles open en wordt er ook een begin gemaakt met het weghalen van de omleidingsborden. Dank voor uw begrip! Het fietspad tussen Sportlaan en Marne blijft gecombineerd met een voetpad.

Schrijf een reactie
+1
30 juli 2020 | 19:04

Joop Avest

De mensen komen hier blijkbaar alleen naar om te klagen…maar dan wel anoniem… zoooo achterhaald..

Schrijf een reactie
0
+1
30 juli 2020 | 19:39

Anoniem

Anoniem zijn is een recht!

Schrijf een reactie
0
+1
30 juli 2020 | 17:28

Ronnie

Het snoeien zou ook nu kunnen gebeuren, er hoeft niet gewacht te worden. O sorry mijn fout, het zijn maar fietsers en daar doet de gemeente Amstelveen zo min mogelijk voor.

Schrijf een reactie
0
+1
30 juli 2020 | 19:37

Sander

Inderdaad Ronnie, De gemeente heeft het zelfs over dat de fietspaden die niet onder de werkzaamheden vallen niet geasfalteerd hoeven te worden. Die losliggende tegels zijn blijkbaar dus fantasie!

Schrijf een reactie
0
+1
28 juli 2020 | 15:16

Bert

17 juli zou het fietstunneltje bij de Ouderkerkerlaan open zijn. Ondertussen is het 28 juli en het tunneltje is nog steeds niet open. Ach, dit verbaasd me niet, wat hebben we allemaal al niet voor ellende gehad?
Twee voorbeelden: Omgelegd fietspad wel in gebruik, maar niet betegeld dus lekker door het zand ploegen, een fietsomleiding die een afgesloten fietspad in wijst. Voor de auto’s zou dit ondenkbaar zijn, maar fietsers…

Schrijf een reactie
0
+1
29 juli 2020 | 10:47

Wendy van der Meulen

@Bert: Het tunneltje is gister geopend (bron: Facebookpagina gemeente Amstelveen).

Schrijf een reactie
+1
30 juli 2020 | 15:55

Bert

Op die dag stond er nog een hek als je van de laan van de helende meesters kwam. Ondertussen is die ook weggehaald en is het erg mooi geworden!

Schrijf een reactie
0
+1
22 juli 2020 | 15:21

anoniem

Dat tunneltje bij de Ouderkerkerlaan bij de afslag is nog steeds dicht. Ook het fietspad op de Beneluxbaan is bij de Ouderkerkerlaan nog dicht.

Schrijf een reactie
0
+1
23 juli 2020 | 13:52

Wendy van der Meulen

@Anoniem: Bij de gemeente Amstelveen nagevraagd en de werkzaamheden aan de fietspaden duren iets langer. Na 24 juli is het fietspad aan de oostkant weer open, maar de trappen op het viaduct zijn dan nog wel afgesloten. De westkant gaat eind augustus 2020 open.

Schrijf een reactie
+1
23 juli 2020 | 16:48

anoniem

De nieuwe fietstunnel bij de Ouderkerkerlaan is in ieder geval al beklad en dat uitstellen van openstelling blijft ook maar aan de gang helaas!

Schrijf een reactie
0
+1
15 juli 2020 | 17:10

anoniem

Apart. Eerst zouden ze in mei klaar zijn. Toen werd het 23 juni. Toen werd het 10 juli. Toen werd het 16 juli en nu dus 7 augustus. Of het dan ook open gaat blijft de vraag….goede bouwvak in de tussentijd!

Schrijf een reactie
0
+1
15 juli 2020 | 15:40

Michael

“Dat komt door tegenslag bij het asfalteren vanwege de vele regen in de tweede week van juli. Het asfalteren moest hierdoor opnieuw worden ingepland en dat kan helaas niet eerder dan op 7 augustus.”
Gek toch, dat dat nooit gebeurt bij wegen voor auto’s. Daar wordt vertraging zo snel mogelijk ingehaald en blijft niet drie weken op de plank liggen.

Schrijf een reactie
0
+1
16 juli 2020 | 12:49

anoniem

net zo gek dat fietsers geen wegenbelasting betalen …

Schrijf een reactie
0
+1
29 juli 2020 | 14:19

Marc

Auto’s kosten de gemeenschap veel meer geld dan fietsen. Er mag dan ook wel wat meer aandacht besteed worden aan fietsen. Fietsen is ook een stuk gezonder!

https://blogs.crikey.com.au/theurbanist/2016/05/10/whats-cost-cycling-vs-driving/

Schrijf een reactie
0
+1
Wil u dit bericht delen?