Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Werkzaamheden in beeld

Danielle Opdam | woensdag 5 augustus 2020
Danielle

Deze week kreeg het projectteam bezoek van de Amstelveense burgemeester Tjapko Poppens. Nog even geduld en dan gaat op vrijdag 7 augustus de rotonde bij Sportlaan helemaal open. We geven u alvast een kijkje hoe het geworden is. Vanaf maandag 17 augustus start de test- en oefenperiode voor de trams. U kunt dan ook tussen Ouderkerkerlaan en opstelterrein de nieuwe trams regelmatig voorbij zien komen.

 

Op maandag 3 augustus nam burgemeester Tjapko Poppens een kijkje bij het werk van de Amstelveenlijn. Bas de Jong, Felix Paleari, Wendy van der Meulen en Fred Vaes vertelden over het werk.
Foto: Lilian Aarts
VITAL voert nog wat straatwerk uit en plaatst de lichtmasten bij Sportlaan-oost. Op vrijdag 7 augustus is de rotonde helemaal open. Ook de afsluiting bij de Maarten Lutherweg is dan voorbij. De fietspaden langs de Beneluxbaan zijn uiterlijk vrijdag 14 augustus open. De fietsdoorsteek bij de Mont Blanc komt vanaf dan te vervallen.
Foto: Gé Dubbelman
De rotonde bij Sportlaan. Wat ziet het er anders uit in vergelijking met een jaar geleden.
Foto: Gé Dubbelman
De testtram voor halte Poortwachter. Nieuwe wissels, de bovenleiding en haltes zijn al eerder getest. Vanaf maandag 17 augustus start de test- en oefenperiode voor de trams. U kunt dan ook tussen Ouderkerkerlaan en opstelterrein de nieuwe trams regelmatig voorbij zien komen.
Foto: Gé Dubbelman
En ook het opstelsterrein is al door de 15G tram bezocht.
Foto: Gé Dubbelman

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

1 september 2020 | 10:50

José

Ovaltondes: normaal gaat al het verkeer linksom, tegen de klok in is de rijrichting. Waarom geldt dat niet voor de fietsers, en kunnen deze van 2 kanten komen? Nu maken ze b.v. vanuit Amsterdam komend de kortste oversteek naar Dirk en steken dan schuin over de de autoweg, of rijden tegen het fietsverkeer in op het smallere fietspad en de verkeerde kant van de rotonde bij het tankstation. Ook hier vragen om ongelukken!.
Als ook het fietspad op de ovaltonde één richting moet kan het fietspad iets smaller waardoor grotendeels het -erkende- probleem van de dode hoek door de trap naar de tram voor automobilisten is opgelost.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
3 september 2020 | 10:45

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@José: De gemeente Amstelveen bereidt een verkeersbesluit voor om bij de twee noordelijke ongelijkvloerse kruisingen Kronenburg en Zonnestein op de rotonde éénrichtingsverkeer op het fietspad in de stellen. Voor de rotonde bij de Sportlaan wordt deze mogelijkheid nog nader onderzocht.
Daarnaast start de gemeente Amstelveen een onderzoek naar maatregelen om de veiligheid van langzaam verkeer op de rotondes te optimaliseren.

Schrijf een reactie
+1
7 augustus 2020 | 15:13

I.S

komt er nog een feestelijke opening van kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan ??

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
10 augustus 2020 | 12:58

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@I.S: Net als bij de opening van Zonnestein hebben we voor omwonenden iets lekkers voor de overlast én om even stil te staan bij deze mijlpaal. Vanwege de coronasituatie doen we dit huis-aan-huis in de brievenbus.

Schrijf een reactie
+1
10 augustus 2020 | 19:12

Anoniem

Een tijd geleden begreep ik via dit forum de mogelijk er is dat de trams van lijn 5 ook op het opstelterrein en voor Klein onderhoud gestald kunnen worden (groot onderhoud gebeurt in de haven straat, Lekstraat en Diemen. Het GVB zou dat ook zo willen heb ik een keer begrepen. Is dat ook echt zo de planning?

Schrijf een reactie
0
+1
10 augustus 2020 | 22:24

anoniem

Rond 1990 werden er bij station zuid ook metrostellen (zilvermeeuwen M1 en M2 serie) geparkeerd naast de toen nog genoemde sneltramstellen van lijn 51. Het zou inderdaad mooi zijn als dat op het opstelterrein van lijn 25 ook kan voor de tramstellen van lijn 5. als daar ruimte voor is natuurlijk.

Schrijf een reactie
0
+1
11 augustus 2020 | 14:40

I.S

Wendy bedankt voor je antwoord en zie ik dat lekkers wel in mijn brievenbus liggen

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
20 augustus 2020 | 15:03

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@anoniem: vanwege vakantie een verlaat antwoord, excuses daarvoor. Ja, het klopt dat dit tot de mogelijkheden behoort. GVB is nu bezig met de voorbereidingen op de livegang van de Amstelveenlijn en zal in die voorbereiding ook een besluit nemen of en vanaf wanneer lijn 5 gaat uitrijden vanaf Legmeerpolder.

Schrijf een reactie
+1
20 augustus 2020 | 18:34

Anoniem

Geeft niet Daniëlle, bedankt hier voor en fijn dat je kon genieten van een wel verdiende vakantie!

Schrijf een reactie
0
+1
6 augustus 2020 | 13:41

René

Is er ook een luchtfoto beschikbaar van de kruising / rotonde van de Sportlaan ? Misschien een foto vanaf een flat. Ik mis het overzichtplaatje van de webcam.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
7 augustus 2020 | 11:50

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@René: er worden deze maand nog luchtfoto’s van de Sportlaan gemaakt.

Schrijf een reactie
+1
6 augustus 2020 | 11:51

Nico

Gespot! Op halte Poortwachter een gekoppelde 15 G en daarvoor richting Westwijk een enkele 15 G tram.
Ook een spandoek op het hekwerk maar kan het niet lezen omdat de gekoppelde tram dit onmogelijk maakt.
Staat er iets te gebeuren?

Schrijf een reactie
0
+1
6 augustus 2020 | 21:36

Anoniem

Hi Nico , het spandoek is van een nieuwe fitness studio heeft niets met de lijn te maken, ik zag het toevallig dit weekend hangen .

Schrijf een reactie
0
+1
7 augustus 2020 | 08:41

Joop

Dus dat hangt daar illegaal en zou weggehaald moeten worden. Stel je voor dat iedereen maar reclame gaat plaatsen in de openbare ruimte.

Schrijf een reactie
0
+1
Wil u dit bericht delen?