Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Digitale nieuwsbrief november 2020

Danielle Opdam | maandag 30 november 2020
Danielle

De een-na-laatste nieuwsbrief! Met dit keer ook de uitnodiging voor de officiële online opening op 13 december van 16.30 tot 17.30 uur. Bent u erbij? Verder de nodige ins en outs van lijn 25 en al het andere nieuws van november.

 

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
1 december 2020 | 13:56

Jeff

Als ik het goed heb begrepen is het de bedoeling dat station zuid in 2027 af is. Betekent dit dat tot dan de tram op Strawinskylaan stopt of wordt er gezorgd dat de nieuwe tramhalte eerder afkomt?

Schrijf een reactie
0
+1
1 december 2020 | 09:43

Mark

Al maanden staan juist de nieuwe fietspaden onder water als het regent. Inmiddels is Vital op één sectie aan de slag gegaan, terwijl er nog twee andere delen zijn die soortgelijke problemen hebben. Voortvarendheid ontbreekt helaas. Op deze manier gaat het nog maanden duren voordat de problemen opgelost zijn. In de tussentijd is er al meerdere keren gevraagd om op z’n minst de kleiresten (die ontstaan als de fietspaden onder water staan) met enige regelmaat te verwijderen. Immers, voor tweewielers is dat een behoorlijk gevaar. Helaas lijkt men hiertoe al maanden niet bereid. Sterker nog, met de werkzaamheden aan het fietspad is de situatie enkel erger geworden omdat de zware apparatuur (met aarde / klei aan de banden) nu over de fietspaden rijden. Zonder dit schoon te maken… Kan daar nu met spoed iets aan gebeuren?

Schrijf een reactie
0
+1
4 december 2020 | 09:15

Mark

Het begint op te vallen dat zowel op deze post als een aantal eerdere met dit onderwerp geen antwoord komt. En dat snap ik gewoon niet. Is het echt zo veel werk om die fietspaden af en toe even schoon te maken zolang er nog geen permanente oplossing is?

Schrijf een reactie
0
+1
4 december 2020 | 10:06

perkamentus antiquarius

Volgens mij is dit platvorm niet voor het oplossen van problemen die tot het takenpakket behoren van een andere instantie (in dit geval de gemeente Amstelveen). Kortom, richt je klacht, verzoek en/of vraag tot het juiste loket…

Schrijf een reactie
0
+1
4 december 2020 | 10:26

anoniem

Allerheilige, De klachten liggen wel degelijk dit project omdat VITAL dit fietspad heeft aangelegd. Met de nog misschien aankomende vorst zullen deze fietspaden veranderen in ijsbanen. Hier naast is de gemeente zeker verantwoordelijk maar doet niks. Het boeit ze gewoon niet. Kijk maar naar de gedeeltes tussen de Ouderkerkerlaan en Uilenstede. Mooie prietpraat met hun gele teksten op de nieuw geasfalteerde paden met gaan die banaan!

Schrijf een reactie
0
+1
4 december 2020 | 10:32

Perkamentus antiquarius

Het af en toe schoonmaken van de openbare weg (straatreiniging) behoort tot de taken van de gemeentereiniging… (https://www.amstelveen.nl/home/product/reinigen-openbare-weg)

Schrijf een reactie
0
+1
4 december 2020 | 13:06

Anoniem

Inderdaad Mark, de schoonmaaktaken liggen volgens aller heilige inderdaad bij de Gemeente (Heeft u dat al gemeld Perkamentus?). De Gemeente kijkt hier inderdaad niet boeiend naar. Echter ligt de aanlegverantwoording bij VITAL en dat is gewoon slecht gedaan omdat de waterafvoer niet goed afkoopt.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
4 december 2020 | 17:24

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Mark: VITAL heeft deze week herstelwerkzaamheden uitgevoerd bij de fietspaden. Als het goed is is de wateroverlast verholpen.

Schrijf een reactie
+1
8 december 2020 | 22:48

Mark

@Danielle: Helaas, maandag hadden we lichte regen volgens buienradar. En alweer lag ook het fietspad waar ze wel wat aan gedaan hebben onder het water. Met weer de nodige modder / kleiresten. Om nog maar niet te spreken van de kleiresten door de machines die ze gebruikt hebben. En dat is dan dat stukje waar ze wel aan gewerkt hebben. Er zijn daar meerdere nieuwe stukken fietspad, aangelegd door Vital, waar de afwatering gewoon niet werkt of niet bestaat. Het nieuwe stukje fietspad vanaf de rotonde naar de Rembrandtweg staat nog vaker onder water. Daar is nog niets aan gebeurt.
Dit is nu minstens de 2e poging van Vital geweest om de problemen opgelost te krijgen. Dat is duidelijk nog altijd niet gelukt. Heel vervelend en eigenlijk belachelijk. Maar kan er in de tussentijd op z’n minst schoongemaakt worden?

Schrijf een reactie
0
+1
11 december 2020 | 10:15

Mark

Reactie blijft helaas weer uit

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
11 december 2020 | 14:19

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Mark: VITAL is nog steeds aan de slag met het aanpassen van de bermen langs de fietspaden. Zo moet inderdaad het stuk fietspad richting de Rembrandtweg nog aangepakt worden. Dit wordt naar verwachting volgende week aangepakt. In de tussentijd zullen sommige locaties geveegd worden.

Schrijf een reactie
+1
11 december 2020 | 21:40

Mark

Top! Dankjewel!

Schrijf een reactie
0
+1
Wil u dit bericht delen?