Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Werkzaamheden bij rotondes Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan

Wendy van der Meulen | maandag 1 maart 2021
Wendy
donderdag 8 april 2021

Datum aanbrengen definitieve bewegwijzering bij Kronenburg en Zonnestein bekend

In de periode donderdag 29 april t/m vrijdag 7 mei brengt aannemer Heijmans rondom de rotondes Kronenburg en Zonnestein de definitieve bewegwijzering aan, ook gedurende twee avonden/nachten. Lees er onderaan dit artikel meer over.

De nieuwe lijn 25 is sinds 13 december 2020 in gebruik, maar dit betekent niet dat alle werkzaamheden van het project helemaal klaar zijn. Zo vinden er in maart werkzaamheden plaats bij de rotondes Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan.

Herstelwerkzaamheden aan rotondes Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan

De huidige betonnen rand van de rotondes Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan is niet toekomstbestendig genoeg. Aannemer VITAL gaat de losse betonelementen vervangen door een rand van gestort beton. Deze werkzaamheden zijn als volgt gepland:

  • Rotonde Kronenburg: maandag 8 t/m zondag 14 maart
  • Rotonde Sportlaan: maandag 15 t/m zondag 21 maart
  • Rotonde Zonnestein: maandag 22 t/m zondag 28 maart

Wat houden deze werkzaamheden in?

Voordat er gestart wordt met de werkzaamheden sluiten we de gehele rotonde af voor autoverkeer. Daarna wordt de huidige rand verwijderd en de ruimte die vrijkomt klaar gemaakt voor betonstort ter plaatse. Dat gebeurt op de manier zoals afgebeeld op de twee foto’s. Vervolgens moet het beton 4 dagen uitharden. Op dag 7, op de zondag, wordt de rotonde weer opengesteld voor autoverkeer.

Wat merkt u ervan?

We verwachten geen tot zeer beperkte geluidshinder. Wel is er hinder voor het autoverkeer.

Rotonde Kronenburg is van maandag 8 t/m zondag 14 maart dicht voor al het autoverkeer. Dit betekent dat:

Rotonde Sportlaan is van maandag 15 t/m zondag 21 maart dicht voor al het autoverkeer. Dit betekent dat:

Rotonde Zonnestein is van maandag 22 t/m zondag 28 maart dicht voor al het autoverkeer. Dit betekent dat:

Doorgaand autoverkeer via de verdiepte bakken blijft mogelijk. En voor fietsers en voetgangers blijven de rotondes toegankelijk.

Aanbrengen definitieve bewegwijzering bij Kronenburg en Zonnestein

In de periode donderdag 29 april t/m vrijdag 7 mei brengt aannemer Heijmans rondom de rotondes Kronenburg en Zonnestein de definitieve bewegwijzering aan. Dit gebeurt op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur. Voor autoverkeer, fietsers en voetgangers blijft alles toegankelijk. Alleen op dinsdag 4 mei zijn er tijdelijke afsluitingen bij de zijwegen van rotonde Zonnestein (Straat van Messina en Zonnestein). Het autoverkeer wordt dan omgeleid via de rotonde Kronenburg.

Twee avonden/nachten aanbrengen bewegwijzering

Heijmans brengt bij Kronenburg en Zonnestein ook tijdens twee avonden en nachten de definitieve bewegwijzering aan. Dit gebeurt in de nacht van woensdag 5 mei op donderdag 6 mei van 21.00 tot 5.00 uur bij Kronenburg, ter hoogte van het tankstation aan de westkant en langs de zijwegen van rotonde Kronenburg; en in de nacht van donderdag 6 mei op vrijdag 7 mei van 21.00 tot 5.00 uur tussen de rotondes Kronenburg en Zonnestein in, ter hoogte van de voormalige halte Biesbosch. Dit zorgt voor tijdelijke wegafsluitingen. Het autoverkeer wordt ter plaatse omgeleid. We verwachten dat de geluidshinder beperkt is.

Heeft u nog vragen?

U kunt ons bereiken via info@amstelveenlijn.nl of bellen naar 020 – 470 4070 (op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar).

Documenten

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
Wil u dit bericht delen?